РОДИОЛА- Помощник в борбата с пролетната умора!

Родиолата /златен корен/ е многогодишно тревисто растение, виреещо в Северните части на Азия, Сибир, Русия, Исландия и във високите планини.

Употребата на тази билка има хилядолетна история. Още от най- древни времена се използва за подобряване на настроението и при депресии.

Научни изследвания върху пациенти паказват, че билката родиола подобрява психиеското състояние и намалява умората. Още така се използва и при начални стадии на хипотония /ниско кръвно налягане/, както и при главоболие, свързано с изтощение. Също и за гаргари при възпаления на устата и гърлото.
Може да се приема и без да са налични болестни симптоми, за укрепване на паметта, душевното и физическо здраве.
Билката родиола /златен корен/ е ефективна за намаляване на времето за възстановяване при продължителна работа, за повишаване на силата на мускулите. Екстрактите от родиола повишават нивата на ензими и протеини, важни за мускулното възстановяване след изморителни упражнения.

Научни изследвания показват, че родиолата подпомага паметта и концентрацията за продължителен период. Тя има благоприятен ефект върху биоелектрическата активност на мозъка, което подобрява паметта и мозъчната активност. Пациенти приемали екстракт от родиола показват статистически значимо намаление на умствените умори, по-добър сън, както и по-голяма мотивация за работа.
Установени са и редица други положителни въздействия на билката родиола като редуциране на кръвната захар при диабетици, прочистване на черния дроб от токсини, подобряване на изгарянето на мазнини и намаляване на теглото, лечение на сексуални дисфункции при мъжете и други.

Ако нямате възможност да се възползвате от тонизиращите качества на билката под формата на чай, можете да я приемате и като  ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА