МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА- Богат естествен източник на Омега- 3, Витамин А и Витамин D!

То е едно от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини (EPA и DHA), витамини и минерали, като съдържа относително високи количества от витамините А и D.

Маслото от треска се извлича от черния дроб на риба треска, която не съдържа почти никакъв холестерол и има ниско съдържание на мазнини, а маслото й е едно от най-здравословните.

То притежава няколко много важни терапевтични свойства, а именно: действа благотворно върху сърдечно-съдовата система, облекчава сковаността в ставите при артрит, подобрява състоянието на зъбите, ноктите, косата и кожата.

Още: Подобрява паметта и функцията на нервната система. Стимулира имунната система. Понижава холестерола и кръвното налягане. Подпомага зарастването на раните.

Също помага за поддържането на добра мозъчна функция, особено в по-напреднала възраст, благодарение на високото количество витамин D, съдържащо се в него.

Помага в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

Редовният прием на рибено масло може да предотврати развитието на коронарна атеросклероза.

Противодейства на затлъстяването и укрепва костно-мускулната система. Спомага и за бързото възстановяване при зрителни нарушения.

Продуктите с масло от черен дроб на треска се препоръчват, като профилактично средство за предпазване от депресии.

 

Уникалните лечебни свойства на маслото от черен дроб на треска се дължат на:

На първо място поради наличието на две изключително важни ненаситени мастни киселини: DHA (докозахексаенова киселина)- която влияе върху състоянието на нервната система и очите, като осигурява и поддържа тяхното перфектно здравословно състояние и EPА (ейкозапентаенова киселина)- която оказва изключително благотворно въздействие върху сърдечно-съдовата система и потиска възпалителните процеси в организма, което я прави особено ефективна при артритни възпаления.

Също така маслото от черен дроб на треска е е един от най – големите животински източници на витамин А- витаминът който поддържа в много голяма степен здравето на очите. Витамин А също така се счита за един от най мощните антиоксиданти и засилва съпротивителните сили на организма, като допълнително подсилва ефекта на DHA.

Още интересен е и факта, че рибата треска е на първо място сред всички останали риби, по съдържание на един от най- важните витамини- витамин D. Именно богатото му съдържание в маслото от треска, влияе върху здравината и здравословното състояние на зъбите и костите. Стимулира имунната система, а също така поддържа и нормално кръвното налягане.

Маслото от черен дроб на треска подобрява цялостното здравословно състояние на организма. Обикновено се приема под формата на   ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА