ГОДЖИ БЕРИ- Мощен антиоксидант и имуностимулатор!

 

Учените са установили, че годжи бери (Goji Berry) е един от най-хранителните плодове на земята. Китайската народна медицина използва плодовете на годжи бери от векове за лечение на редица заболявания. Богат е на антиоксиданти, които допринасят за засилване на имунната система и дълголетие. Подпомага зрението. Оказва превенция на черния дроб. Подобрява кръвообращението. Спомага за отслабване. Дава енергия. Пази сърцето. Естествен афродизиак!

Годжи бери комбинира в състава си разнообразни и във висока концентрация минерали, витамини и аминокиселини. В състава на годжи бери влизат доста витамини от група В, витамин А, витамин Е, антиоксиданти, полизахариди, аминокиселини, магнезий, мед, фосфор, йод, калий, калций, желязо, цинк, селен, бетаин. Той е източник и на омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Това древно растение помага за запазване на младия вид на кожата, укрепва сърцето, действа превантивно срещу сърдечносъдови, чернодробни и бъбречни проблеми, укрепва имунната система, подобрява метаболизма и зрението, пречиства организма от токсини и е подходяща храна при астма, диабет, язва, високо кръвно налягане, редица алергии, умора, безсъние, отпадналост, шум в ушите и др.

Също така, годжи бери действа като общотонизиращо средство, което повишава физическата издръжливост, подобрява настроението и здравословното състояние на организма. Спомага също за намаляването на стреса. Освен всичко, супер храната помага за дълголетието и повишава либидото като естествен афродизиак, като по този нзчин спомага за оптимална сексуална функция.

Годжи бери притежава още и способността да контролира кръвната захар и апетита. 21% от теглото на плода се дължи на фибри. Храните, богати на фибри, са засищащи и намаляват нивата на кръвната захар. Плодовете на годжи бери също така са добър източник на хром – минерал, който помага за регулирането на кръвната захар. Хромът пази чистата мускулна маса по време на отслабване. Мускулите изгарят повече калории от мазнините, осигурявайки по този начин по-ефективен метаболизъм, а така по-лесно се избягва напълняването.

Плодовете на годжи бери са богати на антиоксиданти, особено на каротеноиди, като бета-каротин и зеаксантин. Една от ключовите роли на зеаксантина е да защитава ретината на очите, като абсорбирайки синята светлина и действайки като антиоксидант. Смята се, че годжи бери координира функциите в цялото тяло, което води до повишаване на издръжливостта, силата и енергията.

Препоръчителната дневна доза годжи бери е около 30 г. С това минимално количество обаче нашият организъм си набавя повече витамин С от портокалите, повече бетакаротин от морковите и повече желязо от порция червено месо. Ако нямате възможност да го приемате натурално, може да се възползвате от неговите супер качества и под формата на хранителна добавка. Такава може да откриете на нашият сайт: Хранителна добавка с ГОДЖИ БЕРИ